Brombærsnaps

Så drenge, dette skulle jo gerne være en blog man kan bruge til noget, så derfor besluttede jeg at de vilde brombær som vi fandt den anden dag, skulle bruges til noget fornuftigt – Brombærsnaps….
Ikke forde det er det vilde projekt, men udfaldet skulle gerne blive en god vinter brombærsnaps med en flot farve og smagen af vilde brombær – forhåbentligt.

Forberedelser er der ikke så meget af. Køb en billig vodka i Netto eller Aldi, da de ikke har nogen smag der ødelægger smagen af de ting vi ønsker at komme i. 

 

Dette skal bruges til brombærsnaps:

  • 0,70 cl Vodka.
  • Ca. 5 dl Brombær.
  • 1-2 tsk god honning.

Det er sådan set alt hvad vi skal bruge, dog kan du få brug for en lufttæt beholder, hvis ikke du drikker den overskydende vodka med det samme, jeg havde en næsten tom vodka flaske som jeg bruger som beholder, men et stort sylteglas eller andet kan sagtens bruges.

Start med at vaske de vilde bær let så der ikke er jord eller små dyr i. Fyld brombærne i beholderen eller flasken sammen med en tsk honning, jeg brugte en god ny honning fra vores lokale biavler for at få den bedste mulige smag.

Hæld vodka over, til flasken er næsten fyldt, der skal lige være luft til at kunne ryste den lidt de kommende dage.Brombærsnaps

Så er der kun den værste tid tilbage, vende tiden på ca. 2 måneder hvor den skal ligge mørkt og ikke for varmt eller for koldt, bare ved en god stuetemperatur på mellem 19 og 23 grader.

Prøvesmag den en gang imellem og fornem hvordan den udvikler sig, og om den skal have mere honning eller den er lige som den skal være til jeres smag.

En snaps med lidt bid i vil være meget velegnet som frisker når de lidt tunge simmereretter kommer på bordet, her til vinter.

 

Ps. Skal lige huske at sige den ikke har ligget i 2 måneder endnu, så selve resultatet får i når den er helt færdig d.18/10-2014, men det skal da ikke afholde en fra at prøvesmage eller at blande nye ting i vodka…..

 

God snapse torsdag til jer alle fra Dimser Der Dutter


1 Comment

  1. Mutti

    Det passer så fint med tiden!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.