Fermenteret Piccalilly

Jeg har næsten aldrig kunne fordrage remoulade.Jeg ved ikke hvad det er ved det jeg ikke kan lide, for jeg er ellers ikke kræsen.

Men det ændrede sig da Ulrik spurgte om jeg nogensinde har smagt en rigtig hjemmelavet remoulade, for nej det havde jeg ikke. Ikke hvad jeg kan huske af ihvertfald.

Det blev nu nærmere til en hjemmerørt remoulade, for piccalillyen købte vi færdiglavet. Men det smagte fantastisk. Og det var der jeg fik ideen til at lave fermenteret piccalilly i stedet for syltet. For det første fordi vi prøver at lade være med at spise sukker, og så er det jo ikke så godt med syltede ting. For det andet fordi fermenteret mad er så godt for kroppen, det er rigtig godt for fordøjelsen. 

Jeg søgte lidt rundt på nettet efter en opskrift, men der var næsten ikke nogle, og dem der var, var entet meget besværlige eller bare ikke særlig tiltalende. Så jeg har bevæget mig ud i selv at lave en opskrift, og det er faktisk gået meget godt. Jeg har ikke prøvet at bruge det i remoulade endnu, men det kan sagtens bruges som tilbehør til andet også.

Jeg lavede en stor portion, men man kan jo sagtens lave en mindre. Jeg har brugt de ting jeg havde lyst til der skulle i, du kan vælge at bruge det du synes der smager godt i en piccalilly, det er ganske enkelt smiley

 

Jeg gjorde sådan:

Piccalilly grøntsager

250 g gulerødder

250 g agurk

250 g blomkål

250 g peberfrugt

1 løg

1 skalotteløg

blev skåret i stave, strimler og buketter. Derefter puttede jeg det i et stort patentglas. Lad være med at bruge et stort, lav hellere flere små, så du ikke udsætter hele baladen for bakterier hver gang du åbner glasset. Og så kan det også nemmere være i køleskabet når det skal det.

Derefter lavede jeg en krydderi blanding, bestående af:

Piccalilly krydderier

2 tsk sennepsfrø

1 tsk korianderfrø

1 knsp stødt fennikel

1 knsp knust tørret chili

2 tsk sort peber

3-4 laubærblade

og det blev bare lagt ovenpå grøntsagerne.

Så lavede jeg en blanding af 20 g god salt, uden jod, til 1 l vand. Jeg tog en smule kogende vand og opløste saltet deri, før jeg hældte resten af vandet koldt i.

Saltvandet skal så bare hældes ned i glasset, ud over grøntsagerne og krydderierne.

Piccalilly

Grøntsagerne skal være dækket helt af væsken. Man kan eventuelt ligge et glas oveni, eller som jeg plejer at gøre, presse et par tykke kålblade i spænd mellem grøntsager og låg.

Det skal stå på køkkenbordet en 3-5 dages tid, og der skulle det gerne begynde at boble lidt i overfladen. Og du kan også se bobler hvis du banker let på glasset.

Så skal det på køl, og du kan godt spise det med det samme, men det bliver bedre jo længere tid det står. Det er et tålmodigheds spørgsmål laugh

 

Jeg håber at det er en brugbar opskrift!

Hvad synes du der skal være i en piccalilly?


Leave a Reply

Your email address will not be published.